Az önkontroll és akaraterő fejlesztése

Az önkontroll és akaraterő fejlesztése

Az akaraterő a saját cselekedeteink, érzelmeink vagy késztetéseink irányításának képessége. Az önuralom pedig a saját impulzusok, érzelmek vagy vágyak korlátozása. Nos, itt vannak a módszerek az akaraterő és az önuralom erősítésére.

Akaraterő fejlesztése

Az erő belülről kezdődik. Az akaraterő a cselekvés akarata – követni a szívet, és életre kelteni az elképzeléseket és az álmokat. Az akaraterő az a bátorság, hogy szembenézz belső konfliktusaiddal és kísértéseiddel, és alárendeld őket elképzelésednek, terveidnek és céljaidnak.

Ez az a fegyelem, hogy hagyd abba azt, ami miatt beleragadsz abba a fajta életbe, amit nem akarsz, és tedd meg, amit kell a legjobb életed kinyitásához, még akkor is, ha most inkább valami mást csinálnál, mert amit magadnak akarsz, hosszú távon sokkal többet jelent számodra!

Tehát elmész edzőterembe vagy futni, lefekvés előtt ütemezd be a napodat, vagy kezedbe veszed a pénzügyeidet, és készíts tervet és költségvetést, hogy megszabadulj az adósságtól, hogy biztosítsd a stabil pénzügyi jövőt.

Ahhoz, hogy azt az életet éld, amire vágysz, szív és lélek kell. De a döntési kérdések ereje az agyad parancsközpontjából, a prefrontális kéregből származik. Ez az agy azon része, amely felelős viselkedésünk és döntéshozatali képességeink szabályozásáért. Döntéseid minősége és követési képessége a prefrontális kéreg minőségétől és erősségétől függ.

Az akaraterő fejlesztése érdekében erősítsd meg a prefrontális kéreged az alábbiakkal:

 • Tápláló, kiegyensúlyozott egészséges étrend
 • Edzés heti 3-5 alkalommal
 • Minőségi alvás minden éjszaka
 • A stressz kezelése

Rendszeresen töltsd fel akaraterődet

A szakértők azt állítják, hogy csak ennyi akaraterővel kezdjük a napot; minél többet használunk, annál kevesebbünk van; gyorsan elfogy az akaraterő. Gondold ezt így. Az akaraterő olyan, mint egy izom, amelyet az edzőteremben edzünk, és amely elfárad az ismétlődő használattól és a túlterheléstől, de ez kell az izomépítéshez; ugyanez az akaraterővel.

Az akaratereje kondicionálásához és fenntartásához kövesd az alábbi tippeket, hogy folyamatosan feltöltődjön:

 • Központosítsd és földeld le a lelket naponta imával és meditációval.
 • Ismerd meg a légzési technikákat a stressz csökkentésére és a nyugalom megtartására.
 • Gyakorolj napi megerősítéseket, hogy látásod elöl és középen maradjon.
 • Kerüld az olyan addiktív anyagokat, amelyek megváltoztatják az elmédet és gyengítik a PFC-t, például az alkoholt, a nikotint és a túl sok cukrot.
 • Tedd meg a fontos dolgokat MOST, és ütemezd be a többit későbbre.
 • Szakítsd meg a kapcsolatot a képernyőkkel és a virtuális világgal. Éld az életed!

Önuralom

Akaraterő + önuralom = erőteljes, szinte megállíthatatlan élet. Az önuralom a saját impulzusok, érzelmek vagy vágyak felett gyakorolt ​​visszatartás.

Használtad az akaraterőt az önuralom irányítására, vagy az önkontroll arra, hogy akaraterőd a kívánt eredmény elérésére irányítsd? Egyesek azt mondják, hogy önuralom segítségével irányítjuk akaraterőnket. Ettől függetlenül előfordulhatnak olyan esetek, amikor úgy kell döntenünk, hogy nem teszünk valamit, például tartózkodunk attól, hogy túlméretezzük az étkezésünket, vagy átadjuk a csokitortát, amikor fogyni próbálunk. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos dolgokat meg kell tennünk, hogy megnyilvánulhassunk elképzeléseinken és szándékainkon, és elvégezzük a dolgokat, különösen akkor, ha nincs kedvünk, mert kellemetlen, nem szórakoztató vagy kényelmetlen.

A siker verejtékezést és erőfeszítést igényel, ami általában kényelmetlen folyamattal jár. És akkor mi van? Az, hogy az idő 100%-ában 100%-ban kényelmesen érezd magad, nem a legfontosabb dolog az életben. Növekedés = terjeszkedés; a nyújtás nem mindig jó érzés.

Ego kimerülése

Minden alkalommal, amikor önuralmat használsz, ami a döntés pillanatában a jobb választás ereje, az is csökken, akárcsak az akaraterő. A szakértők ezt egókimerülésnek nevezik, és ez azért történik, mert ébren töltött óráid nagy részét döntések meghozatalával és akaraterőd kifejtésével töltöd, ami miatt a nap végén kimerültnek érezheted magad.

Az önkontroll pótlása és kondicionálása

Az önkontroll szintjének javításával csökkentheted az ego kimerülésének hatásait. Az akaraterő növelésére használt számos technika ugyanaz az önkontrollhoz, mint például a jó alvás és a stressz kezelése, míg mások kissé eltérőek.

Vess egy pillantást az alábbi módokra az önuralom pótlására és kondicionálására:

 • Legyél önmagad legjobb barátja az önegyüttérzés gyakorlásával.
 • Vedd át az irányítást érzelmeid és késztetéseid felett, ahelyett, hogy hagynád, hogy irányítsák és szabályozzák az életed.
 • Légy tudatosabb szükségleteiddel, és ismerd el azokat, hogy figyelmedet és energiádat az önfejlesztés felé irányítsd.
 • Hatékonyabban gazdálkodj az időddel és energiájáddal azáltal, hogy szándékosan szervezd meg időd, az álmaid támogatására.
 • Hozz létre rövid és hosszú távú célokat a motiváltság megőrzése érdekében, napi feladatokkal, amelyekkel hetente, kéthetente, havonta és negyedévente fontos mérföldköveket húzhatsz le.