Növényi Norbert börtön

Növényi Norbert börtön büntetést kapott

Növényi Norbert börtön büntetést kapott 2019-ben egy adócsalási ügy miatt. 40 hónapos letöltendőt kapott, amelyet másodfokon 24 hónapra mérsékeltek, aztán pedig négy évre felfüggesztettek.

Növényi Norbert börtön

2008-ban kezdődött a nyomozás, a budapesti Nagybani Zöldségpiacon hamis számlákat kiállító cégek ellen. A NAV látókörébe került egyik cég alkalmazottja volt Növényi Norbert, az egykori olimpiai bajnok birkózó.

Növényi Norbert végig tagadta a vádakat, melyekkel gyanúsították. Elmondása szerint csupán a cég reklámarca volt, és így került bele a 1,5 milliárd forintos adócsalási ügybe, hetedrendű vádlottként. Állítólag a fővádlottnak mutatott be egy zöldségkereskedőt, de fogalma sem volt semmiről a továbbiakban.

Megvont olimpiai életjáradék

A felfüggesztett börtönbüntetése miatt 2010-től megvonták Növényi Norbert olipmiai életjáradékát, ami havi 250.000 forint volt. Nem tudta fizetni a házára felvett hitelét, amit emiatt elveszített. Albérletből, albérletbe vándorolt családjával éveken át. Az érvényben lévő szerződéseinek többségét felbontották, és színészi szerepeket sem kapott a vád miatt.

Elmondta, hogy minden jogi eszközt és lehetőséget ki szeretne használni, hogy tisztázhassa magát.

Ajánlott további cikkek