Magány ellen

Mit tehetünk magány ellen

A magány gyakori érzés, de vannak olyan lépések, amelyek segítségével jobban összekapcsolódhat. Zenehallgatás, barát felhívása, séta a szabadban és egyéb tevékenységek csökkenthetik az elszigeteltség érzését. A magány ellen tennünk kell, mivel ez terjed, és ennek elég nagy hatása van. Még a pszichés szorongás és a magány előtt ismegnövekedett a világjárvány idején, hogy ötből több mint három amerikai magányosnak érezte magát.

A hosszan tartó magány érzelmileg kimerítheti, így az élet sivárnak és értelmetlennek tűnik. Fizikai tünetekhez is vezethet, beleértve a fájdalmakat, alvási problémákat és legyengült immunválaszt.

Vegye figyelembe, hogy a magány nem ugyanaz, mint a társadalmi elszigeteltség. Egyedül lehetsz anélkül, hogy magányosnak éreznéd magad. Akkor is magányosnak érezheti magát, ha más emberek közelében van. A magány akkor fordul elő, ha szorongva érzi magát, amikor egyedül van, míg a társadalmi elszigeteltség a más emberekkel való rendszeres interakció hiánya. Ha úgy érzi, lehetetlen elkerülni a magány érzését, ez a néhány tipp segít eligazodni bennük, és megakadályozni, hogy megviseljenek.

A magány akkor következik be, amikor a szociális interakcióra és az emberi kapcsolatokra vonatkozó szükségleteid kielégítetlenek. A különböző embereknek más-más interakcióigényük van, ezért ez nem történik meg mindenkinél egyidőben. Például: Ha a legtöbb éjszakát barátaival és szeretteivel tölti, magányosnak érezheti magát, ha hetente csak egyszer találkozik vele. Ha inkább egyedül szeretnél lenni, akkor tökéletesen elégedettnek érezheted magad azzal, hogy minden héten találkozol egy barátoddal. Magányosnak érezheti magát, amikor visszatér egy üres házba, még akkor is, ha sok erős barátság van közöttetek.

Ha nehezen tud kapcsolatot teremteni egy élő partnerrel, magányosnak érezheti magát, még akkor is, ha gyakran vagy együtt.
A legtöbb embernek szoros kapcsolatokra van szüksége ahhoz , hogy boldoguljon. Ennek ellenére a kutatások azt sugallják, hogy bizonyos mennyiségű magány – vagy minőségi egyedüllét – is fontos. A magány lehetőséget teremt az önfelfedezésre , a kreatív gondolkodásra és az önreflexióra.

Az egyedül eltöltött idő szintén megnyithatja az ajtót a nagyobb tudatosság felé, ami segíthet csökkenteni a szorongást és a depressziót.

Ha legközelebb a magány kezd felszínre törni, fogadd el úgy, ahogy jön. Esetleg zenét adsz elő, és előveszel egy elfeledett vázlattömböt, lapozgathatsz régi jegyzetfüzeteket, és újra felfedezheted a költészet iránti szeretetedet, vagy egyszerűen csak leülsz, és hangolódsz az érzéseidhez és személyes céljaidhoz.

Bármit is választ, megtalálja a módját, hogyan tudja a legtöbbet kihozni az egyedül töltött idejéből, és segíthet a magányban elmerülni, és a saját javára fordíthatja.

Gyakorold a hálát

Lehet, hogy nehéz észrevenni az életedben a pozitív dolgokat, amikor magányosnak érzed magad, de ha minden nap szánsz néhány percet a hála gyakorlására, akkor jobban érezheted magad.

A hála gyakorlása olyan egyszerű lehet, mint valami apróságra gondolni, amelyet nemrégiben élvezett, például beszélgetni egy barátjával vagy elfogyasztani egy finom ételt.

Töltsd meg házat hanggal

A zene és más hangok nem kifejezetten csökkentik a magányt, de mégis segíthetnek visszaszorítani. A hang segíthet kitölteni a teret a környezetében és a gondolataiban, amitől kevésbé érzi magát elsöprőnek. A zene szerint javíthatja a hangulatotkutatás, míg a hangoskönyvek elterelhetik a figyelmet és ideiglenesen menekülhetnek.
A podcastok és a talk-rádió tájékoztat és szórakoztat, társalgási atmoszférájuk pedig a kapcsolat érzését is elősegítheti.
Egy kedvenc tévéműsor vagy film megnyugtatóan megtörheti a csendet, még akkor is, ha nem ül le és nem nézi végig.
Ha kinyit egy ablakot, hogy hallja a madarak és a járókelők hangját, akkor jobban kötődhet a világhoz.

Felhívhat egy barátot

Még ha nem is látja rendszeresen az összes barátját vagy családját, akkor is megőrizheti közelségét. Egy kutatás azt sugallja, hogy a virtuális interakciók, különösen akkor, ha több emberhez kapcsolódunk, segíthetnek csökkenteni a magányt, és javíthatják a mentális egészséget, ha nem tud személyesen találkozni másokkal.

Néha egy gyors szöveg a kapcsolatteremtés legegyszerűbb módjának tűnhet, de ne becsülje alá a másik személlyel való beszélgetés erejét. Egy tanulmány rájött, hogy még egy rendszeres 10 perces telefonhívás is segíthet a magány enyhítésében.