Mikor dob el a narcisztikus

Mikor dob el a narcisztikus

Ha volt kapcsolatod egy nárcisztikussal, tudod, hogy amikor egy nárcisztikus elhagy téged, nagyon gyakran visszatér, és újrakezdi az egész ciklust. A nárciszták felkészítik célpontjaikat az idealizálás-leértékelődés-eldobás-várakozás ciklusra. Tudják, hogy ez milyen hatással van az olyan neurotranszmitterekre, mint a dopamin. A fő céljuk, hogy úgy érezd, bármennyire is rosszul bánnak veled, szükséged van rájuk, hogy „boldognak” érezd magad. Akkor lássuk, hogy a mikor dob el a narcisztikus kérdést miként tudjuk pontosan megválaszolni.

Meddig tartanak a nárcisztikus kapcsolatok?

 1. A szerelmi bombázás szakasza véget ért.
 2. Leértékelnek és kritizálnak mindent, amit teszel.
 3. Figyelmen kívül hagynak téged, és hozzáférhetetlenné teszik magukat számodra.
 4. Kerülik, hogy időt töltsenek veled, különösen nyilvános helyen.
 5. Állandóan ingerültek rád.
 6. Nem érdekli őket, ha sírsz miattuk.
 7. Arra manipulálnak, hogy felelősséget vállalj sértő magatartásukért.
 8. Amikor rólad beszélnek, áthúzzák a nevedet a sáron.

Mostanra már tudnod kell a választ arra a kérdésre, hogy „visszatérnek a nárcisztikusok?” A rövid válasz: Igen, gyakran megteszik. Ha a szakítás pusztítónak és véglegesnek tűnik, akkor sincs garancia arra, hogy a nárcisztikus nem tér vissza.

De meddig tart a kapcsolat a nárcisztikusokkal?

A kutatók szerint sok nárcisztikus kapcsolat csak hat hónaptól néhány évig tart fenn legfeljebb. De attól függ, hogy:

 • mit hoznak ki a kapcsolatból, amikor együtt vagytok;
 • mennyire sikeresen erodálják önbizalmadat és önérzetedet;
 • mennyi intimitást és kiszolgáltatottságot vársz el tőlük ;
 • mennyibe fog kerülni, ha a közelben tartanak vagy eldobnak.

Ne feledd azonban, hogy egy négy szakaszból álló ciklusról beszélünk. Túl gyakran egy nárcisztikus újraindítja a ciklust, és arra tanítja a célpontját, hogy várja, hogy visszatérjen. A nárcisztikusok nem kínálnak bezárást. Még ha szét is tépik a világot a brutális eldobás szakaszában, résnyire nyitva hagyják az ajtót, majd megpróbálnak visszajuttatni a borzalmak házába.

Hamarosan visszatérnek a dobás szakaszába, felveszik a darabokat, és alacsonyabbnak érzik magukat, mint valaha. Ismét olyan hirtelen és értelmetlen okok miatt dobtak félre. Ismét elveszettnek és összetörtnek érezték magukat. Az egyetlen, aki valóban eldöntheti, hogy a bántalmazó kapcsolat végleg véget ért… te vagy.

Tehát a kédés, hogy mikor dob el a narcisztikus, nem szabad, hogy kérdés maradjon. Dobd el te minnél hamarabb, hogy megszabadulj a borzalmaktól.

Honnan tudhatod, hogy egy nárcisz végzett veled

Szóval, melyek azok a tankönyvekben szereplő nárcisztikus eldobási jelek? Minél gyorsabban felismered a nárcisztikus manipulációs módszereket, annál hamarabb megszakíthatod a traumás köteléket, megvédheted magad, és elkezdheted a gyógyulást.

A szerelmi bombázás szakasza véget ért

Régen olyan nyilvánvaló volt, hogy rajonganak érted. Te voltál az egyetlen, akivel a közelükben akartak lenni, beszélgetni, nevetni stb. Te voltál az egész világuk. Elkényeztettek téged, éreztették veled, hogy a valaha teremtett legszebb lény, és bátran megvédték a becsületedet, ha valaki annyira lesütötte a szemét. Az ágy két oldalán ülő pár azt jelzi, hogy egy nárcisz végzett veled. Nos, olyan, mintha átfordítottak volna egy kapcsolót, és már nem lennének a fejük felett. Persze lehet, hogy még mindig szépeket mondanak, de másképp néznek rád. Nem olyan gyorsak a bókokkal (ha adnak egyáltalán).

Leértékelnek és kritizálnak mindent, amit teszel

Most bántó dolgokat mondanak, mindent kritizálnak veled kapcsolatban. Mindenről, amit teszel, és nem vonzónak, intelligensnek, túldramatizáltnak, szükségtelennek vagy haszontalannak érzik magukat.

Addig öntik, amíg meg nem látják, hogy szavaik hatással vannak rád. Aztán vagy elküldenek, hogy egyedül sírj, vagy megízlelik a fájdalmadat, nyugodtak maradnak, miközben szidnak gyengeséged miatt.

Céljuk az önbizalmad és önbecsülésed erodálása. Azt akarják, hogy tőlük függőnek érezd magad, így szisztematikusan eltávolíthatják életedből azokat az embereket, akik igazán szeretnek téged.

Figyelmen kívül hagynak téged, és hozzáférhetetlenné teszik magukat számodra

Ők döntik el, hogy mikor kapod meg az értékes figyelmüket. Figyelmen kívül hagynak téged, amíg a kísérteteik meg nem érik a kívánt hatást: erős szorongásban tartanak, amíg végül nem reagálnak. Ez szándékos. Tudják, hogy a dopaminroham, amikor végre visszatérnek hozzád, segít nekik létrehozni a trauma köteléket. Arra tanítanak, hogy elveszettnek és nyomorultnak érezd magad nélkülük.

Őket jobban érdekli, hogy kihasználják a visszaélési ciklus neurokémiára gyakorolt ​​hatását. Számukra ez az érzelmi intelligencia lényege. Arra fogják használni, hogy megkapják tőled, amit akarnak, vagy megbüntessenek, amikor a kapcsolatod már nem okoz örömet számukra.

Állandóan ingerültek rád

Minden, amit teszel, zavarja őket: a légzésed hangja, a ruhád, amit viselsz, az étkezésed módja, a hangod stb. És nem bánják, ha elmondják neked.

Valójában nyíltan kritizálnak mindent, amit teszel, ami irritálja őket. Azt akarják, hogy érezd a szorongást, hogy vajon milyen bántó dolgot mondanak ezután. Ez egy másik módja a trauma kötelék erősítésének. Tehát alkalmatlannak és méltatlannak érzik magukat a szeretetükre. Azt akarják, hogy elhidd, józan eszével senki sem akar veled lenni – és szerencsés vagy, nem találnál úgysem jobbat.

Nem érdekli őket, ha sírsz miattuk

Sőt, nagyobb valószínűséggel élvezik. Számukra ez az érzelmi jólétük feletti uralmuk megnyilvánulása. Ez a bizonyíték arra, hogy befektetésük megtérült. Csak azért okoztak fájdalmat, mert ragaszkodsz hozzájuk és a kapcsolatodhoz – vagy legalábbis mindahhoz, amiről azt gondoltad, vagy szeretted volna. Ragaszkodsz hozzá, és minden, amit tesznek vagy mondanak, ami támadja ezt az ötletet, fájdalmat okoz.

Eközben nyugodtan nézhetik és csóválhatják a fejüket a „gyengeségeden”, vagy forgathatják a szemüket a „drámán”. Az üzenetük? Túlreagálod , és ők már túl vannak rajta. Az érzéseid csak akkor számítanak, ha szolgálják őket.

Gaslight taktikát alkalmaznak

Valahányszor rámutat néhány rossz viselkedésükre, hazudnak, és – kitartóan – tagadnak, hogy aláássák a saját észleléseibe vetett bizalmát.

A cél az, hogy te érezd úgy, hogy te vagy a probléma, nem ők. Ha a nárcisztikus partnered úgy érezheti, hogy megőrülsz, és mindenki a tiéddel szemben állna, akkor sikerült megerősítenie a traumás köteléket.

Világos, cáfolhatatlan bizonyítékai lehetnek a vétkeiknek, és akkor is tagadják. Megkérdőjelezik a forrásaidat, becsmérlik az érveléseidet, és bármit elmondanak, ami eszükbe jut, hogy kétségbe vonják az állításodat.

Mi történik, ha egy nárcisztikus tudja, hogy szakítani készülsz vele?

Ha egy nárcisztikus látja vagy gyanítja, hogy szakítani készülsz vele, és ki kell zárni őket az életedből, mindent megtesz, hogy visszaszerezze az irányítást feletted.

Minden eszközt felhasználnak arra, hogy lebeszéljenek, vitába szálljanak a kapcsolat védelmében és megpróbáljanak „visszanyerni”.

Ez nem azért van, mert szeretnek téged, vagy őszintén sajnálják, és azt akarják, hogy működjön a kapcsolat. Ez arról szól, hogy az irányításuk alatt tartsanak téged, és gondoskodjanak arról, hogy ők döntsék el, mikor lesz vége.

És amíg ők irányítanak, addig kínban hagyhatnak, ameddig csak akarnak! A mikor dob el a narcisztikus kérdésre a helyes válaszként azt adhatjuk, hogy ne várd meg, hanem hagyd el minnél hamarabb.