mellizom edzés otthon

Mellizom edzés otthon

Minden aki edz, izmos mellkas után vágyakozik, de ahhoz, hogy felépítse, nem kell órákat tölteni az edzőteremben. A mellizom edzés otthon is lehetséges, ha tudod, hogy milyen gyakorlatokat végezz, és hogyan hajtsd végre helyesen.

Otthoni saját testsúlyos mellkas edzésünket három részre osztottuk, mindegyik fázist úgy terveztük, hogy nyolc hét alatt új felsőtestet tudj felépíteni. Az első szakasz az állóképességet építi, a második növeli az erőt, az utolsó fázis pedig robbanékonyságot és sebességet ad hozzá, így nagyobb mellkas méretre tudsz szert tenni.

A mellizom edzés otthon, saját testsúllyal és a fekvőtámaszok különböző variációival oldható meg. A teljes program a szokásos nyomásváltozatokon alapul. Ez nagyon egyszerű, de ha valaki most kezd bele a testedzésbe, javasoljuk, hogy először olvassa végig a teljes teljes útmutatót. Mindenki más, készüljön fel arra, hogy most fel fog építeni egy nagyobb és szélesebb mellizmot.

Mellizom edzés otthon – Alapok

A nagyobb mellizom alapját úgy fogod megteremteni, hogy két héten keresztül, heti három napon, elvégzed az első három mellkas gyakorlatot. Tarts legalább egy nap pihenést az edzések között. Végezz minden gyakorlatot három sorozatban, egy-két percig pihenj a sorok között. Cél, hogy 10-15 ismétlést tudj végrehajtani, de ha ez még nem tudod megcsinálni, akkor sincs probléma, csak végezd végkimerülésig.

Miután elvégezted az első három mellizom edzés gyakorlatot kettő héten keresztül, vedd be az edzéstervbe a negyedik gyakorlatot is. Végezd el ezeket a variációkat a következő két hétben heti két napon. Végezzen minden gyakorlatból négy sorozatot, és pihenjen egy-két percig a szettek között. Ismét célozd meg a 10-15 ismétlést sorozatonként, vagy amennyit csak bírsz.

Négy hetes kemény munka után fel tudod építeni az erőt, állóképességet és izomzatot. Az utolsó szakasz fejleszti a robbanékonyságot és a sebességet, ami előnyt nyújt minden olyan sportágban, amely a felsőtestet veszi igénybe.

Most ugyanazokat a gyakorlatokat hajtsd végre, mint a második fázisban (harmadik-hatodik hét), de mint egy köredzést végezd, egyik gyakorlatot a másik után, pihenő nélkül. Próbálj meg 10 ismétlést végrehajtani minden gyakorlatból. Ez egy kör. Pihenjen 1-2 percig, majd ismételd meg összesen négy sorozatig. Végezd ezt hetente kétszer, ezzel a mellkas három nap pihenést kap az edzések között.

Otthoni mellizom edzés gyakorlatok

Fekvőtámasz széles kéztartással

A fekvőtámasz gyakorlatot valószínűleg ha máshol nem, az iskolában biztosan végeztették veled a mellkas edzésére. Most egyszerűen hajts végre egy szokásos fekvőtámaszt, de a kezeidet a váll szélességénél szélesebbre helyezd.

Fekvőtámasz váltott helyen

mellkas edzés otthon váltott helyen

Kezdjük a klasszikus fekvőtámasz kiinduló helyzetével. Mozdítsd a jobb kezedet balra, ezután a bal kezedet is balra, amíg a kezeid ismét vállszélességűek lesznek. Végezz nyomást és ismételd meg jobbra mozogva.

Kéztartás szűken

mellizom edzés otthon fekvőtámasz szűk tartással

A két hüvelykujjad ne legyen 5cm-nél távolabb egymástól. Ahogy leereszted a tested, könyökeidet szorítsd az oldaladhoz.

Egykaros támasz

egykaros fekvőtámasz

Egyik kezed legyen a padlón, a másik egy dobozon és így végezd a leereszkedést és a kinyomást. Ha megvan a kívánt ismétlésszám akkor kézcsere.