Max Verstappen fizetése

Max Verstappen fizetése és vagyona

Ha így halad, Max Verstappen fizetése hamarosan elérheti a Forma-1 jelenlegi legsikeresebb pilótájának, Lewis Hamiltonnak a keresetét.

Max Verstappen fizetése

Verstappen 2023-ig élő szerződéssel rendelkezik a Red Bull csapathoz. Ez nagy hír volt, mivel a Ferrari és a Mercedes is meg akarta kaparintani a Holland pilótát. Max Verstappen fizetése a Redd Bull csapatnál évi 25 millió dollár, azaz közel 7,7 milliárd forint. Fizetés tekintetében lehet jobban járt volna a Ferrarival, mivel Sebastian Vettel 30 millió dollár körül keres egy évben.

A 2021-es fizetések mértéke rejtély, mivel a csapatok eddig még nem közöltek számadatokat erre vonatkozóan.

Max Verstappen vagyona

A Forma-1-es pilóta Monacóban él, melynek természetesen jó oka van, ennyi pénz mellett nem szórakoztató adót fizetni. A külföldiek, adómentességet élveznek a hercegségben. Jó társaságban van, évek óta élnek olyan egykori pilóták is Monacóban, mint Felipe Massa, David Coulthard és Nico Rosberg.

Max Verstappennek nincs itt háza, hanem egy bérleményben lakik, de természetesen nem valami poros utcában, hanem az elegáns Fontvieille-ben. Gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, a sarkon van a Rolls Royce szalon, hét perc alatt pedig a nizzai repülőtéren van.

Az albérlet havidíja természetesen titok, de egy két hálószobás lakás 16 000 euróba (5,5 millió forint) kerül azon a környéken.
Ha továbbra is szeretné tudni, hogy Maxnek mit kell fizetnie havonta bérleti díjként, ez sajnos titok marad.

Élete és pályafutása

1977 szeptember 30-án született Max Emilian Verstappen néven Hasseltban.

Egész családja az autósport szerelmese volt. Édesapja, Jos Verstappen, szintén Formula–1-es pilóta volt, édesanyja pedig Sophie Kumpen korábbi gokart versenyző. Nagyapja, Paul Kumpen, és nagybátyja Anthony Kumpen, GT autóversenyzők voltak.

Max 2015-ben mutatkozott be a Scuderia Toro Rosso Formula–1-es csapatban. Ő volt minden idők legfiatalabb pilótája. 2016-os barcelonai győzelmével ő lett minden idők legfiatalabb Formula–1-es dobogósa is, és az első holland futamgyőztes a Forma-1 történetében.

Hasonló cikkek Forma-1 témában