Loic Nego Lajos

Loic Nego Lajos labdarúgó pályafutása

Név: Loic Nego
Született: Párizs, 1991. január 15.
Magassága: 180cm
Testsúly: 64kg

Loic Nego már Párizsban született, de szülei a Guadeloupe szigeteki francia gyarmatról költöztek át Európába. Labdarúgó lett belőle, és jelenleg a Videoton csapatának játékosa. 2020-ban szerezte meg a magyar állampolgárságot, így a válogatott oszlopos tagja. Azóta felvette a Nego Lajos nevet.

Loic Nego pályafutása

Loic Nego a francia Nantes labdarúgó klub akadémiáján kezdte pályafutását, ahol 2010-ben mutatkozhatott be a felnőtt csapatban. Itt egyetlen évadot töltött, majd átigazolt a Róma csapatához 2011-ben, egy öt éves szerződés keretében.

A Róma nagy csapatában nem kapott szerepet a pályán, csak a tartalék gárdában szerepelt. Az U-19-es csapatban viszont, 20 meccsen játszott és három gólpaszt adott 2011-ben.

A 2012-es idényre kölcsönbe került a belga Standard Liège-hez, ahol két meccsen játszhatott.

2013-ban az Újpesthez szerződött. Először a Ligakupában játszott tétmeccsen, majd bemutatkozott a bajnokságban is a Paks ellen, mely mérkőzésen góllal járult hozzá a győzelemhez. Ezt követően kilenc mérkőzésen kapott szerepet, melyeken egy gólt rúgott és három gólpaszt adott.

A 2014-es év elején a Charlton Athletic-hez igazolt az angol másodosztályba. A fővárosi csapatnál a bajnokság tavaszi szakaszának végéig mindössze egy mérkőzésen játszott. Loic Nego a szezonból hátramaradt idő végéig visszatért az Újpesthez kölcsönbe. A második Újpestnél töltött szezonjában 37 tétmérkőzésen kapott játéklehetőséget, melyeken három gólt lőtt és két gólpasszt adott.

A szezon végén a lilák szerették volna leigazolni, de az angol csapatával nem tudtak megegyezni, így Loic Nego visszautazott Angliába.

2015 nyár végén leigazolta az előző év bajnoka, a Videoton FC.

Loic Nego a Fehérvár csapatában.

Nego Lajos a legnagyobb sikerét klubcsapat szinten 2019. július 11-én érte el, amikor az Európa-liga selejtező mérkőzésén 24 perc alatt három gólt szerzett a Fehérvárnak.

Válogatott szereplések

A francia U-19-es válogatottal 2010-ben Európa-bajnok lett, majd játszhatott a 2011-es U20-as világbajnokságon, amelyen a negyedik helyen végeztek.

2020 októberében, Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatottba a bolgárok elleni Eb-selejtező mérkőzésre, továbbá az oroszok és a szerbek elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre.

A bolgárok elleni mérkőzésen a 70. percben csereként állt be, így győzelemmel mutatkozhatott be a válogatottban.

2020 november 12-én megszerezte első gólját az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, melynek köszönhetően Magyarország kijutott az Európa-bajnokságra.

A szövetségi kapitány nevezte őt a 2021-es Európa-bajnokságra készülő keretbe, melyen mindhárom csoportmérkőzésén pályára léphetett.

Ugyan a 2022-es világbajnokságra készülő csapatba meghívást kapott, de pozitív lett a koronavírus tesztje, így kimaradt a keretből.

Loic Nego felesége és gyerekei

Jelenleg még Franciaországban él Loic Nego felesége, de tervezik a Magyarországra költözést. Két gyermekük van, akiket édesanyjuk nevel egyedül, míg újra nem egyesül a család.

Népszerű cikkek labdarúgás témában