Kopasz Bálint édesanyja és edzője

Kopasz Bálint édesanyja, a sztáredző

Kopasz Bálint édesanyja, Kopaszné Demeter Irén 2017-ben és 2019-ben is az év edzője lett, miután fia győzedelmeskedett a minszki Európa-bajnokságon és a szegedi világbajnokságon K-1 1000 méteren. Ezután beérett a hosszú időn át befektetett munka, mivel Bálint olimpiai bajnok lett a tokiói olimpián a kajak király számában, a K-1 1000 méteres versenyszámban.

Kopaszné Demeter Irén kajakedző

A kezdetek

Demeter Irén az Algyői Sportkörben kajakozott és válogatott kerettag volt. Miután visszavonult a klubnál maradt, mint edző. A főiskolán testnevelő tanár szakon diplomázott, majd később megszerezte az edzői képesítést. 21 éve foglalkozik a gyerekekkel, mint utánpótlás edző. Kopasz Bálint édesanyja és edzője is egy személyben. Rio volt közösen az első olimpiájuk edzőként és versenyzőként is, ahol Bálint a tizedik helyet szerezte meg.

A kajak edzésen kívül, úszásoktatással is foglalkozik. Amikor éppen egyik sportos elfoglaltságát sem végzi, akkor szabadidejében szívesen olvas. 2010-ben Csongrád Megyéért Emlékéremmel tüntették ki, munkájának elismeréseként.

Kopasz Bálint édesanyja így nyilatkozott a tokiói olimpia megnyerése után

Jelentős utat jártunk be Algyőről indulva. Nem volt kikövezve ez az út, rengeteg nehézségen kellett keresztül mennünk, ami megerősített minket. Elmondhatatlanul sok lemondással járt, de a győzelem pillanatában tudjuk csak ezt igazán értékelni. A tehetség és a kitartó verejtékes munka mindig utat tör magának, az alázat és a szorgalom pedig kifizetődik. Bálint nem olyan tipikus mai fiatal. Alázatos, szolid és csendes gyerek. Biztos vagyok benne, hogy olimpiai bajnokként is ilyen marad.

Hasonló cikkek kajak témában