Könnyű ételek, melyek gyorsan elkészíthetőek, nem terhelik meg az emésztőrendszert, és nem utolsó sorban nagyon egészségesek.
Könnyű ételek
Quinoa, babbal és mozarellával
Megfőzöd a quinoát, összekevered az óriásbabbal, és a konzerves kukoricával. A végén rárakod a darabokra vágott mozarellát és fogyasztod is. Ez egy könnyű étel, egészséges és húsz perc alatt elkészíthető.
Aki nem ismerné, a Quinoa egy gabona növény. Alapvetően vetőmag, amelyet hasonló módon készítenek, és fogyasztanak el, mint a gabonát. Nagyon magas a fehérje, és vitamintartalma, továbbá lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
Zabpehely fehérjével
Kitűnő fehérjedús egészséges táplálék, mely minden nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz. Elkészítése kb 5 perc, így méltán érdemelte ki a könnyű ételek közé való bekerülést.
Kimérsz kb. 150-180g vizet egy pohárba és hozzáadod a fagyasztott erdei gyümölcsöt. Mikroba felmelegíted (2-3 perc), míg gőzölögni nem kezd. Ekkor hozzáadod a fehérjeport, és a lenmagot, majd összerázod. Ezután már csak rá kell önteni a zabpehelyre és fogyasztható is.
Ha rizsfehérét, vagy borsófehérjét használsz hozzá, akkor a vegán étrendbe is kivállóan beilleszthető.
Tofu zöldséggel és sajttal, barna rizs körettel
A leggyorsabban forró levegős sütőben 12 perc alatt 180 fokon elkészíthető. A tofut és a mélyhűtött mexikói zöldségkeveréket tegyük be a sütőbe. Fözzünk meg előre 65g barna rizst. Amint elkészült, már csak a sajtot kell ráreszelni és fogyasztó a könnyű ételek egészséges finomsága.