Jason Statham filmek

Jason Statham filmek

A Jason Statham filmek leginkább az akciófilmek világába repítenek el, de fellelhető néhány vígjáték és dráma kategóriába sorolható alkotás is. Érdekesség, hogy kaszkadőrök nélkül dolgozik, a filmjeiben szinte az összes veszélyes kaszkadőrt igénylő jelenetben ő látható.

Jason Michael Statham 1967. július 26-án született Londonban. Apja utcai árusként kereste a kenyerét, de Jason nem akart a nyomdokaiba lépni, így más hivatás után nézett. Öt éven át komolyan focizott, mely mellett búvárkodott. 1988-ban szerepelt a szöuli nyári olimpián a brit toronyugró csapat színeiben. A műugrást 2000-ig végezte hivatásszerűen, de többnyire említést érdemlő sikerek nélkül. Ez mellett modellkedni kezdett, majd a színészkedés irányába fordult.

Jason Statham filmek – akció

Annak ellenére, hogy akad néhány dráma és vígjáték is amelyekben szerepelt, az akciófilmek világába mozog leginkább otthonosan. Ebben a kategóriában készítette a legtöbb filmjét, melyek között található néhány igazán jó, akár többször is megtekinthető alkotás.

A mestergyilkos: Feltámadás – 2016

A mestergyilkos: Feltámadás

A Brazíliában fedél alatt élő mester bérgyilkos Arthur Bishop (Jason Statham) újra akcióba lendül, miután egy régi ellenség (Sam Hazeldine) elrabolja a nőt (Jessica Alba), akit szeret. Hogy megmentse életét, Bishopnak meg kell ölnie egy bebörtönzött afrikai hadurat, egy embercsempészt (Toby Eddington) és egy fegyverkereskedőt (Tommy Lee Jones). Nehezíti a küldetést, hogy minden halálesetnek balesetnek kell látszódnia. Amikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, Bishop összefog az egyik célponttal, hogy segítségével számoljanak le a megbízóival és szabadítsák ki a foglyul ejtett lányt.

Harcban élve – 2013

Abban a reményben, hogy megszökhet zaklatott múltja elől, az egykori DEA-ügynök, Phil Broker (Jason Statham) lányával egy látszólag csendes kisvárosba költözik az öbölben. Ott azonban bármit talál, csak nem csendben, mert a város tele van drogokkal és erőszakkal. Hamarosan összetűzésbe kerül Gator Bodine-al (James Franco), a helyi szociopata drogbáróval, így kénytelen ismét akcióba lépni, hogy megmentse lányát, otthonukat és leszámoljon a bűnözőkkel.

Kritikák tekintetében igen vegyesen szerepelt ez az alkotás a Jason Statham filmek közül. Igazság szerint egy akár többször is nézhető, szórakoztató-, és kiváló akciójelenetekkel tűzdelt film lett belőle.

Válogatott gyilkosok – 2011

Danny Bryce (Jason Statham), a világ egyik leghalálosabb különleges hadműveleti ügynöke visszatér nyugdíjas éveiből, miután mentorát, Huntert (Robert De Niro) elrabolják. Danny összeállítja egykori képzett kommandósokból álló csapatát, hogy mentőakciót indítson, és beszivárogjon a rendkívül rettegett katonai egységbe. Hunter kiszabadításához nem vezet könnyű út, mivel három bérgyilkoson kell átverekedni magukat. A küldetés nem lesz sétagalopp, Dannynek és csapatának át kell vágnia magát Spike ügynökön (Clive Owen) is, akit megkaptak a nyakukba. Ezzel több földrészen átívelő hajsza veszi kezdetét.

Blitz – 2011

Jason Statham - Blitz - akciófilm

Tom Brant londoni nyomozó őrmestert, aki nem éppen kesztyűs kézzel bánik a bűnözőkkel. Brutális módszereivel nem csak a sajtót, de a kollegáit is sikerül maga ellen fordítania. Ám megjelenik a színen egy könyörtelen sorozatgyilkos “The Blitz”, aki a rendőröket tűzte ki prédának. Tomnak sorra fogynak a társai, így felvetődik számára a kérdés: ha nem tudjuk megvédeni a sajátjainkat, akkor mire vagyunk jók? Ezzel megkezdődik a hajsza London utcáin, melyre alkalmasabb embert nem is találhattak volna.

Háború – 2007

Miután társát brutálisan meggyilkolják, Jack Crawford FBI-ügynök (Jason Statham) megfogadja, hogy a Rogue (Jet Li) nevű bérgyilkost megtalálja és bosszút áll rajta. Rogue három évre eltűnik, de visszatérése heves háborút robbant ki a rivális ázsiai maffiózók, a kínai gengszter Chang (John Lone) és Shiro, a japán Yakuza-főnök (Ryo Ishibashi) között. Eközben Crawford és Rogue végső összecsapása felfedi a teljes igazságot.

A szállító – 2002

A szállító 2002

Frank Martin (Jason Statham) a különleges erők egykori operátora csendesnek tűnő életet él a francia Földközi-tenger mentén. Zsoldos szállítónak adja ki magát, aki árukat szállít – embert vagy mást – egyik helyről a másikra, kérdések nélkül. Veszélyes bonyodalmak következnek be, amikor felbérlik, hogy elszállítsa egy kínai maffiózó elrabolt lányát, aki honfitársait Franciaországba csempészi.

A Jason Statham filmek közül a szállító egy stílusos film. A forgatókönyv, a karakterek, a rendezés és a zenei válogatások minden eleme klassz. Több mint egy évtizeddel később egyetlen másik sorozatnak sem sikerült megragadnia a selymesen sima akció egyedülálló keverékét, köszönhetően egyedi stílusának és a főszereplő tetszetős fordulatának, mint az új nemzedék modern akcióhőse.

Az egyetlen – 2001

Az egyetlen - akciófilm - 2001

A párhuzamos univerzumokban mindenkinek hasonmásai élnek. Pontosan tisztába van vele és elfogadja ezt az intergalaktikus rendőrség összes alkalmazottja. Kivételt képez ez alól az egykori ügynök, Gabriel Yulaw (Jet Li), aki már 123 párhuzamos univerzumot járt be, hogy elpusztítsa alteregóit. Minden hasonmás megölésével megkapja azok minden energiáját, így ő lehetne az egyetlen, aki szupergyors, szupererős és szuperravasz. Már csak egy példány maradt belőle Los Angelesben, akit likvidálnia kell, de ezúttal Gabe, a városi rendőr útját állja.

Jason Statham filmek – dráma

A 13-as – 2010

Vince (Sam Riley) apja betegsége miatt műtétre szorulna, de az sokba kerül. A fiatalember villanyszerelő munkájával nem tudja előteremteni a szükséges összeget. Egy nap fültanúja lesz annak, amint egy férfi a gyors pénzkeresetről beszél. Nem sokra rá a férfi kábítószer-túladagolásban életét veszti, Vince pedig egy mobiltelefont és egy borítékot talál nála. Kétségbeeséstől vezérelten elhatározza, hogy a halott férfi “bőrébe bújik”. Hamarosan egy alvilági orosz rulettjátékban találja magát, amelyben a játékosok fogadásokat kötnek arra, hogy ki marad életben.

London – 2005

London - Jason Statham - 2005
London kapcsán nem Anglia fővárosa jelenik meg a filmben, hanem egy csinos és ellenállhatatlan nő. Volt párja Syd (Chris Evans) teljesen összetört, miután véget ér kettejük viharos kapcsolata. Szakításuk után Syd a kábítószer és az alkohol világába menekült. Közben tudomására jut, hogy volt barátnője készül elhagyni New Yorkot. Ezen annyira feldühödik, hogy dílerével beront a lánynak szervezett búcsúpartira, abban reménykedve, hogy volt szerelmét megakadályozhatja a költözésben, bármi áron.

Revolver – 2005

Revolver - 2005 (Dráma)
Jake Green egy felkapott szerencsejátékos, akit szinte az összes létező kaszinóból kitiltottak az állandó nyerései miatt. Egy este meghívja őt és két bátyját Dorothy Macha (Ray Liotta) maffiafőnök egy exkluzív játékra. Jake az egész játék folyamán provokálja a gengsztert, és bár veszítenie kellene a játékban, de végül még nyer is ellene. Ezután menekülnie kell két testvérével, mivel Macha bérgyilkost küld utánuk a megölésükre. Jake ezután egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, akik szintén le akarnak számolni a maffiavezérrel, így pártfogásukba veszik őt és testvéreit.

Kritikusok írták a filmről: A Jason Statham filmek közül ez egy nehézkes, rövidre zárható alkotás, amely több trükköt rejt magában, mint egy bohóc zsebe, mégis nyers lelki erővel van átitatva. Guy Ritchie társszerzője és rendezője ennek az összefüggéstelen, ólmos, rosszul kidolgozott macsó gengszterfilmnek, továbbá Luc Besson nevéhez fűződik a rossz forgatókönyv. Ez a film csupa stílus és lényegtelen, szemet gyönyörködtető fényképezéssel és végkifejlet-pszichológusokkal, valamint Deepak Chopra spirituális guruval beszélgetve próbálják megmagyarázni ennek a filmnek a mélyebb jelentését. Csak annyit kell mondani, hogy a tartalom egy álintellektuális szemét. Ha ez nem lenne elég rossz, akkor többször is megtekintheti Ray Liotta-t a leopárdbőr fehérneműjében pózolni.

Jason Statham filmek – kaland

A király nevében

Miközben a háború fenyeget egy idilli királyságban, Farmer (Jason Statham) hősies küldetésbe kezd, hogy megtalálja elrabolt feleségét (Claire Forlani), és megbosszulja fiukat, akit Krug nevű szörnyű harcosok gyilkoltak meg. Eközben a gonosz Gallian (Ray Liotta) elküldi démoni seregét, hogy megdöntse a jogos királyt (Burt Reynolds) és megkaparintsa a trónt. Farmer hamarosan válaszút elé érkezik, hogy vállalja e sorsát és származását, mellyel megmentheti a királyságot, vagy tovább folytatja magányos bosszúhadjáratát.