Hosszú Katinka párja

Hosszú Katinka párja

Hosszú Katinka párja, Gelencsér Máté, aki Katinkához hasonlóan szintén úszó volt, továbbá modellként is dolgozott. Kapcsolatuk 2019 nyara óta tart.

Gyerekkoruk óta ismerik egymást, de az élet elválasztotta őket. Katinka Los Angelesbe folytatta tanulmányait, míg Máté Sydny-ben.

Következő találkozásuk már felnőttként történt egy házibuliban. Ezt követte egy közös ebéd, majd egyre több találkozás, és szépen lassan elmélyült a kapcsolatuk.

Hosszú Katinka barátja és edzője

Katinka úgy nyilatkozott, hogy az életmódjukon kívül, az értékrendjük is megegyezik, ami miatt nagyon élvezik egymás társaságát. Másrészről pedig igen óvatosak, mivel már mindketten csalódtak egy házasságban.

Hosszú Katinka párja, edzője és üzlettársa

Ismét úgy hozta az élet, hogy Hosszú Katinka párja egyben az edzője is, csakúgy mint exférje Shane Tusup volt. Mostani párja és edzője viszont, semmilyen világszintű edzői tapasztalattal nem rendelkezik, csak egy OKJ-s edző képzése van.

Teljes mértékben megbíznak egymásban, így Gelencsér Máté 2021-ben bevásárolta magát az Iron Swim úszásoktatással foglalkozó vállalkozásba. Ebben a cégben 40 százalék tulajdonrészt szerzett, melynek 2020-ban 455 millió forintos árbevétele volt, 313 millió forint adózott nyereséggel.

Hosszú Katinka élete röviden

Pécsen született, 1989. május 3-án. Háromszoros olimpia bajnoki címe mellett, tizenötszörös Európa-, és kilencszeres világbajnok úszónő. Hosszú Katinka az egyetlen olyan úszónő, aki egyszerre tartott világcsúcsot öt számban.

Tanulmányai

1996-2002 között bajai Általános Iskolában végezte tanulmányait, majd Baján maradt, és 2008-ban a III. Béla Gimnáziumban érettségizett. Ősszel a Los Angeles-i Dél-kaliforniai Egyetemen folytatta a tanulást, továbbá felkészüléseit is itt végezte a versenyekre. 2012-ben sikeresen diplomázott pszichológia szakon.

Családja

Apja Hosszú István, anyja Bakos Barbara. Nagyapja Bakos László, egyben az első úszó edzője is volt.
2013-ban férjhez ment Amerikában megismert úszó edzőjéhez, Shane Tusuphoz, akitől 2018-ban elvált.

Ajánlott további cikkek