felülés római padon

Felülés római padon

felülés római padon

Ez a gyakorlat az egész hasizmot megdolgoztatja. Amikor lejjebb engeded a felsőtested a padon akkor nagyobb igénybevétel jut a has alsó régióinak. A felsőtested kis ívben mindig maradjon behajlítva az alsó régióban is, hogy a feszültség folyamatos legyen a hasizmokban.

A felülés római padon gyakorlat helyes végrehajtása

Ez a római-padon végzett hasizom gyakorlat az egész hasizmot megdolgoztatja. Minél lejjebb engeded a felsőtested, annál jobban dolgoznak a hasizmok alsó régiói.

Ülj rá a padra, akaszd be a lábaidat a szivacsokhoz és engedd le a felsőtested. Ne feküdj rá a padra teljesen, mert ekkor megpihennek a hasizmok és nem tartod fent a folyamatos feszültséget.

A hátad begörbítése mellett a mellkasodat közelítsd a térdeid felé. Figyelj rá, hogy domború legyen a hátad, máskülönben könnyen a csípő hajlító izmai is bekapcsolódhatnak a mozgásba.

Ajánlások

  • Kerüld a negatív szakaszban a vízszintesnél mélyebbre való süllyedést.
  • Visszarugózás nélkül hajtsd végre a gyakorlatot.

Fontos megjegyezni, hogy a felülés római padon és a többi hasizom gyakorlat sem biztosít önmagában kockahasat, az csak megfelelő diéta segítségével lehetséges. Abban viszont segít, hogy szálkás formában szebb lesz az izmok formája.