Erek tisztítása természetesen

Erek tisztítása természetesen

Nehéz eltávolítani a lepedéket az artériák faláról. Valójában ez szinte lehetetlen invazív kezelés nélkül. Ehelyett a legjobb lépés a plakk kialakulásának megállítása és a jövőbeni plakk felhalmozódás megelőzése. Ezért most áttekintjük, hogy megoldható e az erek tisztítása természetesen.

Hogyan dugulnak el az artériák?

A keringési rendszer kapillárisok, erek és artériák bonyolult hálózata. Ezek a csövek oxigénnel dúsított vért mozgatnak a testen keresztül, segítve a szervezet összes funkciójának ellátását. Amikor az oxigén elfogy, kilélegzi a szén-dioxidot a tüdőből, több oxigénben gazdag vért lélegzik be, és újrakezdi a ciklust.

Amíg tiszták és nyitottak ezek az erek, a vér szabadon áramolhat. Néha apró dugulások halmozódnak fel az erekben. Ezeket az elzáródásokat plakknak nevezzük. Akkor alakulnak ki, amikor a koleszterin az artéria falához tapad.

Az immunrendszere problémát érzékelve fehérvérsejteket küld a koleszterin megtámadására. Ez olyan reakcióláncot indít el, amely gyulladáshoz vezet. A legrosszabb forgatókönyv szerint a sejtek lepedéket képeznek a koleszterin felett, és egy kis elzáródás képződik. Néha elszabadulhatnak, és szívrohamot okozhatnak. Ahogy a plakkok növekednek, teljesen elzárhatják a véráramlást az artériában.

Eltömődésének erek tisztítása természetesen

Lehet, hogy olvasott olyan cikkeket vagy hallott olyan jelentéseket, amelyek az artériák eltömődésének természetes módjait hirdetik. Egyelőre a kutatások nem támasztják alá bizonyos élelmiszerek fogyasztását az artériák eltömődésének megszüntetésére, bár az állatokon végzett kis vizsgálatok ígéretesek a jövőre nézve.

A fogyás, több testmozgás vagy kevesebb koleszterinben gazdag ételek fogyasztása mind olyan lépések, amelyeket megtehet a plakkok csökkentésére, de ezek a lépések nem távolítják el a meglévő plakkokat.

Koncentráljon a szív egészségének javítására az egészséges életmód szem előtt tartásával. Az egészséges szokások kialakítása, segíthet megelőzni a további lepedék kialakulását.

Tippek a megelőzésre, avagy az erek tisztítása természetesen

Próbálja meg erőfeszítéseit az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) szintjének csökkentésére és a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL) szintjének növelésére irányítani. Az LDL-szint, a vérében lévő „rossz” koleszterin mértéke.

Ha magas szinten van a rossz koleszterin, a felesleg átúszik a testen, és megtapadhat az artériák falán. A jó koleszterin segít eltávolítani az LDL sejteket, és megakadályozza a plakkok képződését.

Fogyasszon szív-egészséges étrendet

Az étrend nagy szerepet játszhat a szív egészségének javításában és a plakk felhalmozódásának csökkentésében. Soha nem késő egészségesebben táplálkozni. Ahogy az éveken át tartó helytelen táplálkozás károsíthatja a szervezetet, a jó étkezés segíthet a gyógyulásban. A szív-egészséges étrend sok jó zsírt és kevés rossz zsírt tartalmaz.

  • Adjon hozzá több jó zsírt az étrendjéhez. A jó zsírokat telítetlen zsíroknak is nevezik. Olyan élelmiszerekben találhatók meg, mint az olajbogyó, a dió, az avokádó és a hal.
  • Csökkentse a telített zsírforrásokat, például a zsíros húst és a tejtermékeket. Válasszon sovány húsokat, és próbáljon több növényi alapú ételt enni.
  • Távolítsa el a transzzsírok mesterséges forrásait. A legtöbb mesterséges transzzsír megtalálható a feldolgozott, csomagolt élelmiszerekben, például a süteményekben és a nassolnivalókban.
  • Növelje a rostbevitelt. Az oldható rostok csökkentik az LDL-szintet. Az oldható rostokat olyan élelmiszerekben található meg, mint a zöldségek, a lencse, a bab és a zab.
  • Ne fogyasszon hozzáadott cukrot. A gyümölcsöt a természetesen megtalálható cukrot vitaminok és ásványi anyagok kísérik. A feldolgozott élelmiszerekben, például süteményekben, fagylaltokban és cukorral édesített italokban található cukornak nincs tápértéke. A túl sok hozzáadott cukor negatívan befolyásolhatja egészségét.

Mozogjon többet

Az edzés javíthatja szív- és érrendszeri egészségét, és segíthet megelőzni a szívproblémákat. Érdemes lassan kezdeni, például heti egy-két sétálással. Ha ez belefér az ütemtervébe, sétáljon többet.

Lassan építse fel a rutint és az állóképességet. Törekedjen arra, hogy hetente legalább öt napon 30 perc közepesen intenzív testmozgást végezzen.

Hagyja abba a dohányzást és az ivást

Azon a napon, amikor abbahagyja a dohányzást, egészségi állapota elkezd helyreállni. A dohányzás abbahagyása segíthet a HDL-szint emelésében is.

A túl sok alkohol a szívre is hatással lehet. De tanulmányokban kimutatták, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás növelheti a HDL-szintjét. Nem jó ötlet azonban, ha bárki is elkezd inni emiatt. Ezek a vizsgálatok nem elég határozottak ahhoz, hogy az orvosok bárkit is ivásra biztassanak a szív egészségéért.

Gyógyszer

Ha az életmódbeli változtatások nem elegendőek, orvosa gyógyszert írhat fel az LDL-szint csökkentésére és a plakkok megelőzésére. Ügyeljen arra, hogy a koleszterin gyógyszert az előírt módon vegye be. Sok gyógyszer akkor is jobban hat, ha egészséges életmódra vált közben. Tehát soha nem rossz ötlet egészséges változtatásokat beépíteni, még akkor sem, ha gyógyszert szed.

Komplikációk

Ha orvosa felfedezi, hogy egy vagy több artériája elzáródott, előfordulhat, hogy az életmódbeli változtatások nem elegendőek. Ehelyett orvosa invazív kezelést javasolhat az elzáródások eltávolítására vagy megkerülésére.

Ezen eljárások során kezelőorvosa egy apró csövet helyez az artériájába, hogy kiszívja-, vagy feltörje a lepedéket (atherectomia). Kezelőorvosa ezután egy apró fémszerkezetet (stentet) építhet be, amely segít megtámasztani az artériát és növeli a véráramlást.

Ha ezek az eljárások nem hatékonyak, vagy ha az elzáródás súlyos, az erek megkerülésére lehet szükség. A műtét során kezelőorvosa eltávolítja az artériákat a test más részeiről, és kicseréli az elzáródott artériát.

erek tisztítása természetesen lerakódott plakkok oldása mi oldja a plakkokat orvosi értisztítás a legjobb értisztító