Elsősegély alacsony vérnyomás esetén

Elsősegély alacsony vérnyomás esetén

Mit tenne, ha valaki elájul az alacsony vérnyomás miatt? Mi az első dolog, amit ellenőrizni kell, és mikor kell sürgősségi segítséget kérni? Ahogy tovább olvas ebben a blogban, azt is megtanulja, hogyan kezelje az eszméleténél lévő betegeket, akik majdnem elájultak. Bemutatjuk milyen az elsősegély alacsony vérnyomás esetén.

Az ájulási azonosítása

Az ájulás, átmeneti eszméletvesztés, más néven syncope. Általában az agy vérellátásának átmeneti csökkenése okozza. Az ájulás előtt a sérült szédülhet, vagy émelyghet, és sápadtnak és izzadtnak tűnhet.

Orvosi sürgősségi eset az elájulás?

Míg az ájulás gyakran átmeneti és jóindulatú jelenség, egy olyan mögöttes egészségügyi állapotot jelezhet, amely azonnali beavatkozást igényel. Bizonyos okok, mint például a szívritmuszavarok, amelyek szabálytalan szívverést, súlyos kiszáradást, neurológiai problémákat vagy vérveszteséget okoznak, komoly kockázatot jelenthetnek az érintett személy számára. Ezért minden ájulást ki kell értékelnie egy szakorvosnak, hogy meghatározza annak okát és a megfelelő kezelést, biztosítva a lehető legjobb eredményt, továbbá megelőzve a lehetséges szövődményeket.

Elsősegély alacsony vérnyomás esetén otthon

Ha szédül, üljön le vagy feküdjön le néhány percre. Vagy leülhet, és a fejét a térdei közé hajthatja. Ez segít normalizálni a vérnyomását, és elmúlnak a tünetek.

Kövesse orvosa javaslatait az olyan tünetek megelőzésére, mint a szédülés. Ezek a javaslatok a következőket tartalmazhatják:

  • Lassan keljen fel az ágyból, vagy hosszabb ülés után. Ha ágyban van, gördüljön oldalra, és lendítse át a lábát az ágy szélén. Tolja fel a testét ülő helyzetbe. Várjon egy kicsit, mielőtt lassan feláll.
  • Adjon több sót az étrendjéhez, ha orvosa javasolja.
  • Igyon sok folyadékot. Válasszon vizet és más tiszta folyadékot. Ha vese-, szív- vagy májbetegsége van, és korlátoznia kell a folyadékbevitelt, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt növelné az elfogyasztott folyadék mennyiségét.
  • Kerülje el, vagy korlátozza az alkoholfogyasztást napi 3 italra férfiaknál és 2 italra nőknél. Az alkohol befolyással lehet a a gyógyszerekre. Ezenkívül az alkohol ronthatja az alacsony vérnyomást azáltal, hogy a szervezetnek vízveszteséget okoz.
  • Viseljen kompressziós harisnyát a véráramlás javítása érdekében.

Mikor kell segítséget hívni?

Hívja a 112-et, amikor úgy gondolja, hogy sürgősségi ellátásra van szüksége. Például hívjon, ha elájult és újra eszméleténél van. Esetleh ha szédül, vagy úgy érzi, elájulhat.