életmódváltás

Életmódváltás lépései

Az intenzív életmódváltás kivitelezhető, észszerű és elengedhetetlen a jó egészségi állapot eléréséhez.

Mi lenne, ha az orvos felírhatna egy tablettát, amely megelőzheti vagy kezelheti a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a magas koleszterinszintet, a szívbetegségeket, akár a depressziót és a demenciát is? Ráadásul gyakorlatilag ingyenes lenne, és nem lennének negatív mellékhatásai. Ami azt illeti, egyetlen mellékhatása az alvás javulása, a megnövekedett energia és a fogyás lenne.

Valójában ez a gyógyszer létezik. Valódi és mindenki számára könnyen elérhető. Intenzív életmódváltásnak hívják. Hatóanyagai a fizikai aktivitás és az étrend drasztikus javítása. Ha ez egy tényleges tabletta lenne, akkor kétségtelenül emberek milliói ragaszkodnának hozzá, és néhány gyógyszergyártó cég hatalmas profitot aratna. De most itt elolvashatja, hogy hogyan szerezheti be ezt a képzeletbeli kapszulát. Az intenzív életmódváltás magában foglalja a tudást és a cselekvést. Sajnos ezt sok orvos szerint túl nehéz megtanítani, és sok beteg szerint túl nehéz megtenni.

Életmódváltás lépései

  • Tűzzön ki egy konkrét, először apró célt. Például a jelenlegi napi étrendjéhez adjon hozzá egy gyümölcsadagot.
  • Találjon módot az előrehaladás mérésére aszerint, hogy jegyezze fel minden nap az erőfeszítéseit a naptárba.
  • Ügyeljen arra, hogy elérhető legyen a kitűzött cél. Ne állítsa be a napi 10 kilométeres futás célját, ha nincs formában. Ha nem tudja biztonságosan vagy észszerűen megvalósítani a célját, akkor állítson be egy kisebb célt.
  • Válasszon egy dátumot és időpontot a kezdéshez.
  • Minden héten ellenőrizze a naplót, és döntse el, hogy a siker érdekében változtatni kell-e a rutinon.
  • Keressen egy külső határidőt, amely segít megőrizni a motivációt. Például egy futóversenyre való nevezés egy bizonyos időpontra ösztönöz arra, hogy edzésprogramot indítson.

Kutatáson alapuló intenzív életmódváltás

Szóval, pontosan hogyan néz ki az életmódváltás program? Hangsúlyozza a táplálkozást és a testmozgást, ahogy az elvárható, de olyan pszichológiai tényezőkkel is foglalkozik, mint a magány, az elszigeteltség, a depresszió és a harag. Miért? Mivel a kutatások azt mutatják, hogy az érzelmi és társadalmi egészség a betegség és az idő előtti halál kockázatának csökkenésével jár. Hangsúlyozza a kapcsolat, az intimitás és a szeretet fontosságát. Rámutat, hogy a sok rossz viselkedés, mint például a dohányzás, az ivás és a túlevés, valójában az emberek próbálkozása az érzelmi fájdalom öngyógyítására.

Megvalósítás

Kilenc hét táplálkozási és étkezési előkészítésre van szükség növényi, alacsony szénhidráttartalmú és alacsony zsírtartalmú étrend mellett. Ajánlott heti négy-öt napon 1-2 órás mérsékelt fizikai aktivitást tartani, heti két vagy három erősítő edzéssel együtt. A cél az, hogy a betegek egész életük során alkalmazzák ezeket az egészségfejlesztő stratégiákat, nem csak a néhány hét alatt.

Növényi étrend

– A cukrok és lisztek kerülése, különösen a feldolgozott élelmiszerekben (készételek, dobozos ételek).
– Az állati termékek korlátozása.

Ezek a tanácsok mind rendkívül fontosak, de a legfontosabb a kitartás és annak megértése, hogy nem „kúráról” van szó, hanem életmódváltásról. Éppen ezért olyan életmódot kell mindenkinek személyre szabottan beállítani magának, melynek folyamatosan minden napi elvégzése nem esik nehezére és egész életében tudja tartani.