Egészséges szempillák 4 lépésben

Egészséges szempillák 4 lépésben

Belegondoltál már abba, hogy megjelenésedhez mennyit adnak hozzá szempilláid? Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre, ahogyan a hölgyek sem hiába fektetnek a szemekre kiemelt hangsúlyt a sminkelés során.

Az egészséges szempillák ugyanúgy hozzátartoznak az ápolt megjelenéshez, mint az egészségesen csillogó haj. De hogy mégis mit tehetsz szempilláid egészségének megőrzésének érdekében?

Íme a 4 alapvető szempilla-ápolási lépés, amit könnyűszerrel kivitelezhetsz

Minden nap végén alaposan tisztítsd meg szempilláidat!

Az egészség alapja a tisztaság, nincs ez másként a szempillák esetében sem. Minden este fektess kiemelt hangsúlyt szempilláid tisztítására! Gondoskodj róla, hogy soha ne maradjanak sminkmaradványok a szemeden, szempilláidon.

Étkezz egészségesen!

Az egészséges, változatos étrend a bőrödre, a hajadra, de még a szempilláidra is hatással van! Éppen ezért ügyelj rá, hogy fogyassz ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ételeket minden nap! Sokat segíthetnek a különböző szépség-vitaminok is, de egyik vitamin sem helyettesítheti az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást!

Tartsd tisztán sminkeszközeidet!

Nem csak a szempilláid de a sminkeszközeid tisztaságáról is fontos megfelelően gondoskodnod ahhoz, hogy szempilláid épek és egészségesek legyenek.
Ezért figyelj rá, hogy sose használj szennyezett szempillaspirált, de olyan kozmetikumot se, amelynek lejárt a szavatossági ideje!

Óvatosan a műszempillákkal!

Bár a műszempillák gyönyörűen megemelik a tekintetet, a ragasztott pillák ránehezednek saját szempilláidra, amivel komolyan károsíthatják azokat. A hagyományos műszempillák helyett próbáld ki a mágneses műszempillák nyújtotta alternatívákat, melyek nem a szempillákhoz, hanem szorosan a szempillák tövéhez tapadnak, így jóval kíméletesebbek saját pilláidhoz, mint hagyományos társaik.