Dwayne Johnson filmek

Dwayne Johnson filmek bemutatója

A Dwayne Johnson filmek leginkább az akciófilmek világába kalauzolnak, de fellelhető néhány kaland kategóriába sorolható gyöngyszem is.

Dwayne Douglas Johnson (The Rock) egy polinéz származású amerikai színész, producer, testépítő és pankrátor. A kaliforniai születésű egyetemi sportolóból WWE sztár és A kategóriás filmsztár lett. Olyan siker filmek fűződnek a nevéhez, mint a „Skorpió király”, a „Hercules” és az „Emelt fővel”.
És bár a rajta lévő átlag feletti izmok “csak” egy része jött létre természetes módon, ennek ellenére elképzelhetetlen befektetett munkával, elkötelezettséggel és véres verejtékkel dolgozott meg érte.

Dwayne Johnson filmek – kaland

A múmia visszatér

Amerikai kalandfilm, 130perc, 2001.

Tíz évvel a múmia című film története után 1933-at írunk Londonban. Rick O’Connell (Brendan Fraser) a régész, boldog házasságban él Evelynnel (Rachel Weisz) és kisfiukkal, Alex-szel (Freddie Boath). A British Museumban pihenő fáraó (Arnold Vosloo) ismét feléled, miután az átok megtörik. A bosszúálló Imotep fáraó múmiája az öröklétet szeretné visszaszerezni, azonban vele egy időben a Skorpió király szelleme is feltámad. A világ két hatalmas ősi gonosz ereje csap össze Londonban. Az O’Connell-család fiára hárul a feladat, hogy megmentse a világot.

A Skorpiókirály

Amerikai-német kalandfilm, 92perc, 2002

A Dwayne Johnson filmek közül ez az első igazi nagy siker. A film 5000 évvel ezelőtt játszódik a hírhedt Gomorra városában, ahol egy a velejéig romlott uralkodó ki akarja írtani a sivatag teljes nomád népességét. A támadást túlélő tőrzseknek egyesülniük kell vagy teljesen elpusztulnak.
A gonosz egy varázsló látomásait követi, ezért az egyesült törzsek felbérelnek egy profi bérgyilkost, Mathayust (Dwayne Johnson), hogy ölje meg a látnokot. Mathayus betör az ellneség táborába és rájön, hogy a látnok személye igazából egy gyönyörű nő. Nem öli meg a látnokot, hanem magával viszi a sivatagba, ahová az ellenség követi, hogy kiszabadítsa mindentlátó varázslóját.

Utazás a rejtélyes szigetre

amerikai kalandfilm, 94perc, 2012

Sean Anderson (Josh Hutcherson) jelzést kap vállalkozó nagyapjától, Alexandertől (Michael Caine) egy titokzatos rejtélyes szigetről. A probléma, hogy a térkép szerint nem létezik a sziget. Sean azon nyomban útnak indul mostohaapja, Hank (Dwayne Johnson) teljes tiltása ellenére. A tiltás nem használ, így végül kénytelen vele tartani a rögös úton. A nem mindennapi utazásba belekeveredik egy rozoga géppel rendelkező ppilóta is, Gabato (Luis Guzmán) és csinos lánya, Kailani (Vanessa Hudgens) is.

Dwayne Johnson filmek – akció

Az Amazonas kincse

amerikai akciófilm, 104perc, 2003

Egy pénzbehajtó szerepében tombol Dwayne Johnson egy amazonasi kincsvadászat keretében. Visszavonulása elött, azt a feladatot kapja, hogy keresse meg és hozza vissza megbízója fiát, Travist, aki éppen régészkedik és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Rajta kívűl a kincsre, egy embervadász, gerillák és az aranybánya tulajdonosa is feni a fogát, mellyel kezdetét veszi egy szédületes hajsza.

Emelt fővel

amerikai akciófilm, 87perc, 2004

Emelt fővel

Chris Vaughn, azaz Dwayne Johnson nyolc év katonai szolgálat letelte után visszatér kisvárosába és szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok nem úgy működnek mint régen.

Az egész környéken, beleértve a korrúpt rendősrségen is gyerekkori barátja Jay Hamilton (Neal McDonough), a kaszinó tulajdonos uralkodik és mindenkit rettegésben tart. Cris hamar bajba kerül, miközben rájön Jay piszkos üzelmeire, de nem tudja tétlenül nézni a zsarnokságot.

Csapda

amerikai akciófilm, 112perc, 2013

Csapda - Dwayne Johnson filmek
John Matthews (Dwayne Johnson) építőipari vállalat tulajdonosa. Megtudja, hogy 18 éves fiát, Jasont kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták. Jason nem tudta, hogy a csomagban kábítószer van, így ártatlanul kell a börtönbüntetéssel szembenéznie. Az államügyész Joanne Keeghan, felajánlja, hogy ha bemárt valakit, akkor enyhítik a büntetését, de Jason nem fogdja el a vádalkút. John megkéri az államügyészt, hogy inkább őt építsék be titokban, és segít letartóztatni a drógbárókat, amiért cserébe fiát szabadon engedik.

Baywatch

amerikai akció-vígjáték, 116perc, 2017

A napsütötte Emerald-öbölben az erőteljes Mitch Buchanon hadnagy (Dwayne Johnson) és a Baywatch válogatott csapata védi az öblöt, biztonságban tartva mind a napozókat, mind a strand szerelmeseit. Azonban ezen a nyáron két új lelkes gyakornok csatlakozik az igényes életmentő programhoz, valamint egy volt olimpiai úszó, akiket mind arra hívnak, hogy pont időben bizonyítsák értéküket az életmentő tornyokban. Ekkor egy új szintetikus utcai drog elkezd megjelenni, hogy megfertőzze a Smaragd-öblöt. Kétségtelen, hogy ez komoly titkos csapatmunkát tesz szükségessé, amivel az életmentő hősöknek és újjoncoknak kell szembenézniük. A Dwayne Johnson filmek közül talán joggal mondhatjuk, hogy nem ez volt az átűtő sikerek egyike.

Pain&Gain

amerikai akciófilm, 129perc, 2013

Pain&Gain
Daniel Lugo (Mark Wahlberg) 1994-ben Miamaiban a börtönből szabadul. Testépítő edzőként kezd el dolgozni, miközben az amerikai álmot kergeti. Edzőtársait, Paulot (Dwayne Johnson) és Adriant (Anthony Mackie) egy üzletember váltságdíjért való elrablásába vonja be, ami nagyon-nagyon rosszul sül el. Annak ellenére, hogy Wahlberg és Johnson jó színészi teljesítményt nyújtott, a rendező túl hosszú és gyötrelmes komédiával kapcsolatos gyengeségeinek bemutatója végül több fájdalmat okoznak, mint derűt.