Dibusz Dénes

Dibusz Dénes karrierje, fizetése és felesége

Név: Dibusz Dénes (dini)
Született: Pécs, Baranya Megye, 1990. november 16.
Magassága: 188cm
Poszt: kapus

Dibusz Dénes magyar válogatott labdarúgó, és 2014-től a Ferencvárosi Torna Club kapusa.

Sport karrierje

Dibusz Dénes sport karrierje során mindössze három csapatban játszott, de az igazi sikereket a Ferencvárosban sikerült elérnie a 2016-os évektől. Az együttessel többször megnyerte a bajnokságot és minden létező hazai kupát, továbbá a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.

Pécsi FC

A Pécsi Mecsek FC utánpótlás csapatában kezdett el futballozni, majd 2008-ban felkerült a nagycsapathoz, mely az NBII-ben szerepelt akkoriban. 2009 június 13-án játszotta első NB II-es mérkőzését a ZTE tartalékos gárdája ellen. A 2009-2010-es szezonra kölcsönadták a Barcsnak, ahol húsz mérkőzésen kapott szerepet a kapuba.

A 2010-2011-es szezonra visszatért a Pécshez, ahol a második fordulótól 27 meccsen át kezdőként szerepelt a csapatban. A szezon végén csapatával megnyerte az NB II Nyugati csoportját, így a következő bajnokságot az NB I-ben kezdhette.

2011. július 16-án játszotta első NB I-es mérkőzését a Szombathelyi Haladás ellen. Minden meccsen kezdőként számított rá a vezetőedző, melyet kimagasló teljesítményével hálált meg.

Ferencvárosi Torna Club

2014 januárjában a Ferencváros igazolta le. Az akkori vezetőedző, Thomas Doll is kezdőként számított rá a sok bravúrja miatt. Az első évében bronzérmet szereztek a bajnokságban, majd elhódították a kupát és a ligakupát is.

A 2015-16-os szezonban a bajnoki-, a kupa-, és a szuperkupa győzelmet is megszerezték, a következő bajnokságban pedig kupagyőztesek lettek.

A 2017–18-as idényben minden mérkőzésen Dibusz Dénes védte a kaput, mely az ezüstérem megszerzéséhez volt elegendő. A 2018–19-es bajnokságban viszont újra aranyérmes lett a fradi, melyből ő is jócskán kivette a részét.

A Ferencváros kapusa

2019-ben bejutottak az Európa-liga csoportkörébe, melyben mind a hat meccsen pályára lépett, és bravúros védései miatt többször választották a csapat legjobbjának.

A 2019/20 és 2020/21 szezonban szintén bajnokok lettek a Ferencvárossal és a Nemzeti Sport osztályzatai alapján Dibusz Dénest választották a bajnokság legjobb kapusának.

Magyar válogatott

2014 október 14-én játszott először a Magyar válogatottban a Feröer-szigetek ellen. A csapat tagja volt a nyolcaddöntőig menetelő válogatottnak a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A 2021-es EB-re is meghívták a keretbe, de nem kapott játék lehetőséget, mivel minden meccsen Gulácsi Péter őrizte a hálót.

Dibusz Dénes fizetése

Egy 2017-es cikk szerint akkor 66 millió forint volt Dibusz Dénes fizetése. Ez soknak tűnhet, de a külföldön játszó magyarok 500 milliós fizetéséhez képest ez aprópénz.

Akkori értéke olyan 3-400 millió forint körül lehetett a kapusnak, míg 2021-ben ő lett a legdrágább Magyarországon futballozó játékos, a maga 950 millió forintos értékével. Ezek hallatán belegondolhatunk, hogy valószínűleg a jelenlegi fizetése is bőven meghaladja az évi 100 millió forintot.

Dibusz Dénes felesége

A nyilvánosságtól igyekszik távol tartani magát Dibusz Dénes felesége Petra, így sajnos nem sokat tudni róla.

Dibusz Dénes felesége Petra