Cristiano Ronaldo vagyona

Cristiano Ronaldo vagyona

Cristiano Ronaldo vagyona a 2021-es évben elérte, az átszámítva 160 milliárd forintot. A világ legjobban fizetett és leggazdagabb focistájának tartják, ami az összeg ismeretében nem is véletlen. A Forbes számolt be róla, hogy 2019-ben 109 millió dollárral gyarapodott vagyona, és ezzel ő lett Lionel Messi után a második legjobban fizetett sportoló. Jövedelmének majdnem a fele olyan cégekkel történt reklám szerződésekből származik, mint a Clear Haircare, a Tag Heuer, és a Nike. A hírek szerint Cristiano Ronaldo vagyona a Nike-val kötött szerződése végett, az élete során egymilliárd dollár körüli összeget fog jövedelmezni.

Kilenc év után, 2018-ban a Real Madridból négy éves szerződéssel a Juventushoz igazolt. A Juventusnál az éves fizetése megközelíti a 20 milliárd forintot.

Hobbija, az autógyűjtés

Cristiano Ronaldo vagyona jelentős hányada a gépkocsijaiban van befektetve, mivel ez az első számú hobbija. Jelenleg egy 300.000 dolláros, azaz 92 millió forintos Lamborghini Aventadort vezet. 2019-ben 360.000 dollárt érő Rolls Royce-al gazdagodott az amúgy sem szegényes gyűjteménye. Ezt az autót csak a világ leggazdagabb emberei tudják birtokolni.

Cristiano Ronaldo vagyona - autógyűjtemény

Háza

Egy 6,2 millió dolláros villában él La Fincában, mely egy exkluzív madridi közösség. Olasz ingatlanuk fedett és szabadtéri medencével, és egy játszószobával is rendelkezik a gyermekei számára.

Cristiano Ronaldo háza

Továbbá található a házban egy saját edzőterem is, mely, minden olyan felszereléssel tartalmaz, amelyre Cristianónak szüksége lehet a teste karbantartásához és a futballmeccsekre való edzéshez.

Cristiano Ronaldo vagyona befektetésekben

Vagyonának szintén egy jó részét a szülővárosában nyitott hotelbe fektette be.

Cristiano Ronaldo 160 ezer dollár értékű Jacob and Co. karórával is rendelkezik. Állítólag közel 30 ezer dollárt fizetett azért, hogy viaszszobrot készíttessen magáról, amelyet otthonában tart.

A saját földterülete a Madeira-szigeten is van.