Böde Dániel

Böde Dániel pályafutása, felesége és fizetése

Böde Dániel 1986. október 24-én Szekszárdon született, jelenleg is aktív labdarúgó, aki a Paks csapatát erősíti. 2018-ig a Magyar futball válogatott tagja volt. Pályafutása során általában csatár pozícióban számítottak rá edzői, azonban manapság a Paksban már védőként is megállja a helyét.

Böde Dániel profi pályafutása

Böde Dániel profi pályafutása alatt mindösszesen két klubban, a Paksnál és a Ferencvárosnál fordult meg. Eddigi karrierje folyamán több mint 400 mérkőzést játszott le, továbbá a Magyar bajnokságban minden elérhető címet megnyert már.

Kezdet a Paks csapatában

A 2003-2004-es idényben jött el Böde Dániel karrierjében a kezdet, amikor is a Paks csapatában az NB2-ben szerepelhetett. A másodligában az év végén bronzérmet szerzett a csapattal. A következő szezonban már a dobogó második fokára állhatott fel a Pakssal. A várt áttörést a 2005-2006-os szezon hozta el, mikor Bödéék kiharcolták a feljutást a Magyar bajnokság 1. osztályába, az NB2-nek a megnyerésével. Az ifjú játékos a feljutást érő idényben 3 találattal járult hozzá csapata sikeréhez. A Paksnak a 2006-2007-es volt az első szezonja története során az NB1-ben, melyet a 11. helyen zártak. Böde Dániel első NB1-es góljára egészen az elkövetkező 2007-2008-as bajnoki idényig kellett várni, ahol 23-szor lépett pályára és 2 gólt lőtt. A Paksi klub végül ismételten a tizenegyedik helyet csípte el.

Alapember a Paksban

2008-2009-ben sikerült újra megismételnie a Paksnak a 11. helyet a bajnokságban, Böde pedig alapemberré nőtte ki magát, hiszen az összesen lejátszható 30 mérkőzésből 29 alkalommal a pályán tartózkodott.

A 2009-2010-es szezon volt a “Madocsai Messi” pályafutásának addigi legjobb idénye, mivel 28 pályára lépés mellett 8 gólt lőtt az ellenfelek kapujába. Teljesítményéért a Paks év játékosa díját is meg kapta. A csapat végül a 14. helyen tudta befejezni a szezonját. A 2010-2011-es bajnoki idény bizonyult a Paks történetének legjobb szezonjának, köszönhetően a bajnokság zárásakor elfoglalt 2. helyüknek, és a Ligakupa megnyerésének. Daninak jelentős szerep jutott a sikerben 15 lőtt góllal. Az előző szezonbeli jó szereplés következményeképpen a Paksi FC elindulhatott az Európa-liga selejtezőjében, ahol a rájátszás elődöntőjében buktak csak el, és Böde 5 mérkőzés alatt 3 góllal mutatta meg a nemzetközi porondon, hogy nem véletlenül alapember a Paksban. Az NB1-es szezont a hatodik pozícióban zárták, Böde Dániel pedig 10 gól jött össze.

Folytatás a Ferencvárosban

Böde Dániel karrierje a Ferencvárosban folytatódott 2012 nyarától kezdve, akik egy három éves megállapodást kötöttek a játékossal. A folytatás egy új élcsapatban remek döntésnek bizonyult Böde részéről, hiszen rögtön első szezonjában 17 gólt volt képes szerezni a bajnokságban, amivel 2. lett a góllövő listán, továbbá rengeteg gólpasszt is kiosztott társainak. A csapattal az 5. helyen zártak, azonban csak néhány pont híján csúsztak le a dobogós pozíciókról. Persze így sem maradt trófea nélkül a kiváló támadó, hiszen sikeresen megnyerték a Ligakupát, emellett pedig az MLSZ az Év játékosának választotta. A 2013-2014 egy átmeneti szezonnak is mondható, mivel trófea nélkül zárt a Fradi, csak egy harmadik helyet kihozva a bajnokságból. Bödét persze ez sem akadályozta abban, hogy 17 gólt szerezzen minden bajnoki- és kupasorozatot figyelembe véve.

Böde Dániel sikerkorszaka

A következő évtől Böde Dániel sikerkorszaka következett a Ferencvárosban. A 2014-2015-ös idényben mindkét kupasorozatot be tudta húzni a Fradival, és a bajnokságban is a második helyen zártak. A csatár az NB1-ben 13-, míg a Magyar Kupában öt gólt lőtt.

A 2015-2016-os szezon hozta el Dani pályafutásának legjobb szezonját. Egyszerre el tudta hódítani a Fradival a bajnoki címet életében először, illetve a kupát is. A hab a tortán pedig a gólkirályi cím volt neki az NB1-ben, 17 találatot számlálva. Az elkövetkező idényt is sikerült egy kupagyőzelemmel megspékelnie a támadónak amellett, hogy még mindig csúcsformában játszva 15 gólt tudott lőni minden sorozatot beleszámítva.

2017-2018-ban ismételten csapata legeredményesebb játékosa lett a bajnokságban 13 góllal, és majdnem sikeresen hozzá segítette a Fradit egy újabb bajnoki címhez, hiszen csak két ponttal maradtak el a bajnok Videotontól. A 2018-2019-es szezonra új edző érkezett a Ferencvároshoz, Sergei Rebrov személyében. Az ukrán edző és Böde kapcsolata azonban nem volt valami fényes. Ez meg is mutatkozott a támadó pályán töltött idején is, hiszen 29 mérkőzésén csak 9 alkalommal volt a kezdőcsapatban. Végül a bajnokságot 7 góllal zárta, emellett pedig összejött másodjára is a Ferencvárossal a bajnoki cím. Ennek ellenére a kevés pályán töltött idő és kényelmetlen helyzet miatt elérkezettnek tűnt a csapatváltás ideje.

Visszatérés a nevelőcsapathoz

2019 nyarán Böde Dániel számára elérkezett a visszatérés a nevelőcsapathoz, a Pakshoz. Itt már újra megkapta a lehetőséget, hogy bizonyítsa, kemény fából faragták. A 2019-2020-as szezont végül a 10. helyen zárták, két ponttal megelőzve a Debrecen csapatát, így éppen hogy bent maradtak az élvonalban. Böde összesen 10 gólt termelt csapatának a kupában és a bajnoki mérkőzéseken. 2020-21-ben Bognár György edző irányítása alatt Böde rendszeresen a védelem közepét erősítette, amely egy igencsak jó húzásnak tűnt, hiszen remekül megállja a helyét abban a pozícióban. A Paks erőn felül teljesített az idényben, ezáltal pedig a 4. helyet tudták elcsípni. A Madocsai Messi négy góllal és remek játékával tett hozzá a sikerhez.

Böde Dániel a Magyar válogatottban

Böde Dániel egészen 2013. februárjáig kellett várjon első válogatott mérkőzésére, amikor is Egervári Sándor szövetségi kapitány Fehéroroszország ellen küldte pályára. Első válogatottbeli gólját másfél hónappal bemutatkozása után szerezte Törökország ellenében egy világbajnoki selejtező mérkőzésen. 2013-ban még egyszer képes volt gólt szerezni a nemzeti csapatban, Észtország válogatottja ellen. Ezután egy 2 éves kihagyás következett Bödének a válogatottban. 2015. októberében tért vissza, amikor is Feröer-szigetek nemzeti tizenegye ellen küldték pályára a félidőben 1-0-s hátrányban. A csatár kiválóság két gólt lőve megfordította a mérkőzést, és végül 2-1-re nyert a Magyar válogatott. 2016-ban élete első Európa-Bajnokságán léphetett pályára Izland, majd Belgium ellen csereként beállva. Utolsó gólját a válogatottban 2017. októberében, Feröer-szigetek ellenében szerezte, ami végül győztes találatnak minősült a Magyarok szempontjából. Karrierje utolsó válogatott mérkőzésére 2018. novemberében került sor Észtország válogatottjával szemben, ahol a Magyar válogatott győzött 2-0-ra. Így összesen 25 válogatott mérkőzésen 5 gól a mérlege Bödének.

Böde Dániel felesége

Piorunowicz Dóra volt Böde Dániel felesége, míg 2019 őszén el nem váltak. A focista a harmadik közös gyerekük születése után nem sokkal csalta meg feleségét Bíró Blankával, a fradi kézilabda kapusával.

Böde Dániel felesége, Piorunowicz Dóra

Rajongói nem örültek, hogy szeretett sztárjuk szakított a bajnok Ferencvárossal, most még családjától is különvált, egy harmadik fél miatt. 2019 tavaszán még boldog családnak tünetek Bödéék, hiszen megszületett harmadik gyermekük. Az öröm nem sokáig tartott, mivel Böde Dániel felesége szerint férje már akkor is együtt volt új párjával, de csak a gyerek születése után vallotta be.