Bicepszezés scott padon

Bicepszezés Scott padon francia rúddal

A bicepszezés Scott padon egy egyszerű és hatékony gyakorlat, amely lehetővé teszi a bicepsz teljesen elszigetelt terhelését. Kialakítása rögzíti a vállak és a teljes test helyzetét, ezáltal lehetővé téve a testépítő számára, hogy a bicepsz megterhelésére koncentráljon.

Érdemes megjegyezni, hogy a Scott pados bicepszezés elvégezhető egyenes vagy EZ-rudas súlyzóval, egykezes súlyzókkal vagy csigával is. Ha egyenes rúddal dolgozol, a kezeid helyzete nem teljesen természetes, ezért ajánlott az EZ-rudat használni.

Ennek a gyakorlatnak a legfontosabb előnye a bicepsz és a brachialis hangsúlyos és elszigetelt megdolgoztatásának lehetősége.

Így is ismerheted a bicepszezés Scott padon gyakorlatot

  • Bicepszezés prédikáló széken
  • Bicepszezés scott padon francia rúddal

Kivitelezés

Bicepsz scott padon kiinduló helyzet. A gyakorlat befejezése.

Foglalj helyet a prédikáló széken (Scott padon), a pad lapját húzd a hónod alá, hogy ne csalhass a testeddel, amikor visszahúzod a rudat. Lassan emeld fel a rudat teljes összehúzódásig. A felső holtponton feszítsd meg a bicepszet, majd lassan engedd le a rudat. Lefelé mozgáskor a lassú ellenállás excentrikusán dolgoztatja a bicepszet. Egyszerű rúddal végzett bicepszezéshez hasonlóan ezt a bicepszezést is a formát szigorúan betartva folytasd kifáradásig, amikor is csalással még néhány ismétlést végrehajthatsz.

A gyakorlatban résztvevő izmok

A Scott pad a legjobb gyakorlat a karizmok izolálására. A fő érintett izmok a biceps brachii és az anterior brachialis, a támasztó izmok pedig a brachioradialis, valamint az alkar és az ujjhajlító izmok.

A brachialis két részből áll: a hosszú bicepszből (excentrikus rész) és a rövid bicepszből (koncentrikus rész). Ha a kar előre nyúlik, akkor a hosszú rész gátolva van, és a rövid rész dolgozik a hatékonyabban.

További népszerű cikkek