bicepszezés ferde padon

Bicepszezés ferde padon

A bicepszezés ferde padon nagyszerű mozgás a bicepsz számára. A bicepsz izmát feszített helyzetből dolgoztatja meg, amely a bicepsz hosszú (külső) fejére helyezi a hangsúlyt. Kiváló nyújtást és jó csúcs összehúzódást ad a karnak, ha megfelelően hajtod végre. A gyakorlat ismert: bicepszezés döntött padon és bicepszezés 45 fokos padon néven is.

A bicepszezés ferde padon gyakorlatot helyes kivitelezése

bicepszezés ferde padon bicepsz döntött padon

Készülj fel a gyakorlatra úgy, hogy először állíts be egy szögben mozgatható padot 45-60 fok közé. Válassz egy pár kézi súlyzót, mely nem túl nehéz, hogy először elsajátítsd a gyakorlat helyes végrehajtását. Fogd meg mindkét kézzel a súlyzókat és ülj le a padra. Olyan pozíciót vegyél fel, melyben a hátad és a fejed a padra simul. Tartsa a lábát szilárdan a padlón. A kezednek egy vonalban kell lennie, és a vállak egyenesen a padlóra lógnak. A tenyerének előre kell tekintenie, és a könyöködet kissé hajlítva kell tartani. Ez a kiinduló helyzet.

A bicepszezés ferde padon gyakorlat végrehajtása

Miközben a könyököd álló helyzetben tartod, a bicepsz hajlításával felfelé emeld a súlyzókat. Ne állítsa le az emelést, amíg el nem éred a maximális összehúzódást, és saját bicepszed megállítja a mozgást. Tartsd a kontrakciót egy másodpercig, és lassan engedd le a súlyzót ugyanazon az úton. Lélegezz be a kiindulási helyzetbe, és lélegezz ki a csúcsponton lévő összehúzódás során. Végezd el a kívánt mennyiségű ismétlést.

Ajánlások

  • Tartsd a vállad és karjaidat egy vonalban, merőlegesen a padlóra.
  • Ne engedd, hogy könyököd előre mozduljon a gyakorlat során, mert ez bevonja a gyakorlatba az elülső deltákat és lecsökkenti a bicepsz munkáját.
  • Tartsd a csuklódat kissé hátrafelé, és fordítsd kifelé a mozgás közben, hogy a hüvelyujj magasabb legyen, mint a többi ujj. A bicepszezés ferde padon gyakorlatnak ezt a technikáját Arnold Schwarzenegger a bicepsz feszültségének maximalizálásáért és az erősebb csúcs összehúzódásért alkalmazta.
  • A mozgás negatív részét kétszer hosszabb ideig hajtsd végre, mint a pozitívat.