bicepszezés ferde padon

Bicepszezés ferde padon

bicepsz ferde padon bicepsz ferde padon

Bicepszezés ferde padon gyakorlatot így is ismerheti

– Bicepszezés döntött padon
– Bicepszezés 45 fokos padon

Gyakorlat

A bicepszezés ferde padon nagyszerű mozgás a bicepsz számára. A bicepsz izmát feszített helyzetből dolgozza meg, amely a bicepsz hosszú (külső) fejére helyezi a hangsúlyt. Kiváló nyújtást és jó csúcsösszehúzódást ad, ha megfelelően hajtják végre.

Felkészülés

Készülj fel a gyakorlatra úgy, hogy először állítsd be egy állítható padot 45-60 fok között. Válassz egy pár súlyzót, és fogd meg mindkét kézzel. Ülj le a padra, és feküdj vissza, amíg a hátad és a fejed nem simul a padra. Tartsa a lábát szilárdan a padlón. A kezednek egy vonalban kell lennie, és a vállak egyenesen a padlóra lógnak. A tenyerének előre kell tekintenie, és a könyöködet kissé hajlítva kell tartani. Ez a kiinduló helyzet.

Végrehajtás

Miközben a könyököd álló helyzetben tartod, a bicepsz hajlításával felfelé emeld a súlyzókat. Ne állítsa le az emelést, amíg el nem éred a maximális összehúzódást, és saját bicepszed megállítja a mozgást. Tartsd a kontrakciót egy másodpercig, és lassan engedd le a súlyzót ugyanazon az úton. Lélegezz be a kiindulási helyzetbe, és lélegezz ki a csúcsponton lévő összehúzódás során. Végezd el a kívánt mennyiségű ismétlést.

Ajánlások

– Tartsd a vállad és karjaidat egy vonalban – merőlegesen a padlóra.
– Ne engedd, hogy könyököd előre mozduljon a gyakorlat során, mert ez magában bevonja a gyakorlatba az elülső deltákat és lecsökkenti a bicepsz munkáját.
– Tartsd a csuklódat kissé hátrafelé, és fordítsd kifelé a mozgás közben, hogy a hüvelyujj magasabb legyen, mint a többi ujj. Ezt a technikát a hétszeres Mr. Olympia Arnold Schwarzenegger a bicepsz feszültségének maximalizálásáért a mozgás tetején és az erősebb csúcs-összehúzódásért alkalmazta.
– A mozgás negatív részét kétszer hosszabb ideig hajtsd végre, mint a pozitívat.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük