Arnold Classic 2023 eredmények

Arnold Classic 2023 eredmények

Az Arnold Classic 2023 a profi testépítés második legfontosabb eseménye, közvetlenül a Mr. Olympia verseny után következik. Az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett rendezvény idén már 35. alkalommal kerül megrendezésre.

Az Arnold Classic nemcsak a második legnagyobb presztízsű, hanem egyike a legizgalmasabb versenyeknek a profi testépítés világában. 2013 óta senkinek nem sikerült megvédeni a címét ezen a versenyen, bár igaz, hogy az uralkodó Mr. Olympia ritkán vesz részt ezen az eseményen.

Mivel a tavalyi győztes, és korábbi Mr. Olympia, Brandon Curry idén nem indult, Samson Dauda, a „nigériai oroszlán”, remek formában lépett színpadra, és győzött. Nem volt kétséges a győzelme. Dauda ezzel automatikusan kvalifikálta magát a 2023-as Mr. Olympia versenyre, és összesen több mint 106 millió forintnyi pénzdíjat is nyert (300 ezer dollárt). A második helyet Nick Walker szerezte meg kiváló kondíciójával és tömegével. Az ezüstérem mellett elnyerte a Franco Columbu legizmosabb díját is, amivel további 10 000 dollárhoz jutott.

Big Ramy a szakértők szerint fejlődő formát mutatott az elveszített Mr. Olympia címe óta, de itt sem tudott előrelépni a negyedik helynél. A bronzérmet Andrew Jacked szerezte meg, aki ráadásul elnyerte a legjobb pózoló díját is, így további 10 000 dollárral gazdagodott a 70 ezres pénzdíján felül.

Arnold Classic 2023 eredmények

  1. Samson Dauda
  2. Nick Walker
  3. Andrew Jacked
  4. Big Ramy
  5. Shaun Clarida
  6. Akim Williams
  7. William Bonac
  8. Justin Rodriguez

Hasonló cikkek a témában